2 augustus 2022
Geplaatst door TeamSchoterkwartier

De zomervakantie is al gestart en wij hebben mooi nieuws over project Schoterkwartier. Het voorlopig ontwerp van het project met de eengezinswoningen, stadswoningen en de woontoren is afgerond. De gemeente heeft ons laten weten dat het voorontwerp van het bestemmingsplan in procedure wordt genomen. Hiermee is een grote stap gemaakt richting het definitieve ontwerp en de uiteindelijke verkoop en realisatie.

De 7 eengezinswoningen aan de groene scheg zullen zoveel mogelijk gelijkend zijn aan de gerealiseerde 34 woningen van de 1e fase. Deze woningen hebben een woonoppervlakte van ca. 116 – 119m2 en een eigen parkeerplaats op het achter de woningen gelegen mandelig binnenterrein.

De stadswoningen liggen aan de andere zijde van het groene binnengebied en hebben een woonoppervlakte van ca. 130m2. De entree ligt op de begane grond, welke woonlaag ook toegang geeft tot de gezamenlijke stallingsgarage. Er is naast de berging ook ruimte voor een extra [werk]kamer. Op de verdieping zal zich de woonkamer met royale woonkeuken bevinden en het woning brede terras van ca. 22m2. Op de bovenste verdieping liggen de 3 slaapkamers en een badkamer met separaat toilet.

Aan weerszijden van de woontoren vindt u 6 herenhuizen met 3 of 4 woonlagen. Ook deze woningen hebben vanaf de begane grond toegang tot de stallingsgarage en naast de berging een ruime [werk]kamer. Wonen kunt u optioneel aan de zijde van het Spaarne of aan de andere zijde waar een riant terras aanwezig is van ca. 40m2. De 3 laagse woningen hebben een woonoppervlakte van ca. 126m2 en een verdieping met 3 slaapkamers en een badkamer met separaat toilet. De 4 laagse woningen zijn maar liefst ca. 153m2 en hebben op de extra verdieping nog een masterbedroom met optionele 2e badkamer en optioneel een terras van ca. 15m2.

impressie woontoren

Bij alle woningen is minimaal 1 stallingplaats voor de auto gereserveerd en er zullen nog een aantal extra stallingplaatsen beschikbaar zijn.

Kortom een mix van woningen waar u uit kunt kiezen. In de volgende nieuwsbrief, welke u medio augustus kunt verwachten, ontvangt u meer informatie over de 19 koopappartementen in de woontoren. Daarna zullen wij u aan het einde van de zomervakanties graag benaderen over uw woonwensen in het project Schoterkwartier.