Schoterkwartier

Deze unieke nieuwbouwlocatie aan het water heeft de naam 'Schoterkwartier' gekregen. Deze naam herinnert aan de jaren twintig van de vorige eeuw waarin het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar en is de naam Schoten binnen Haarlem goed bekend.

Het nieuwe woongebied ligt aan het Spaarne, nabij de Waarderbrug. Het terrein wordt verder omsloten door de Transvaalstraat aan de zuidzijde, de Delistraat aan de westzijde.

Eengezinswoningen fase 1

AM

Als projectontwikkelaar is AM al geruime tijd betrokken bij de ontwikkeling van deze locatie en in het voorjaar van 2021 zijn de eengezinswoningen van fase 1 opgeleverd. Met veel enthousiasme hebben wij de 2e fase ontwikkelt, een goede mix aan duurzame woningen en appartementen, welke goed aansluiten op de gerealiseerde woningen in fase 1.

Schoterkwartier is gelegen in het zuidelijke deel van de Indische buurt in Haarlem en wordt omgeven door de Spaarndamseweg (met daarlangs het Spaarne), de Transvaalstraat en de Delistraat. Alle gewenste dagelijkse voorzieningen (supermarkt, kinderopvang, basisonderwijs en sport- en recreatiefaciliteiten) liggen in de nabijheid. Verder bestaat er een goede verbinding van en naar het centrum van Haarlem. Deze verbinding is vooral gebaseerd op bus- en fietsverkeer. Dit om voor de korte afstand het gebruik van de auto te minimaliseren.

Heb je interesse in de nieuwbouw van Schoterkwartier Haarlem? Schrijf je dan nu in!