Schoterkwartier

Deze unieke nieuwbouw locatie aan het water heeft de naam 'Schoterkwartier' gekregen. Deze naam herinnert aan de jaren twintig van de vorige eeuw waarin het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar en is de naam Schoten binnen Haarlem goed bekend.

Het nieuwe woongebied ligt aan het Spaarne, nabij de recent gerenoveerde Waarderbrug. Het terrein wordt verder omsloten door de Transvaalstraat aan de zuidzijde, de Delistraat aan de westzijde.

Fase 2

Voor Fase 2 wordt momenteel het ontwerp van het plan en de woningen opgesteld en worden de voorbereidingen voor de wijziging van het bestemmingsplan getroffen. De verwachting is dat dit jaar het bestemmingsplan kan worden ingediend. In het najaar van 2022 zal gestart worden met de verkoop van de woningen, waarna in het voorjaar van 2023 met de bouw kan worden aanvangen. Het streven is om eind 2024/begin 2025 de eerste woningen en appartementen op te leveren.

Eengezinswoningen fase 1

AM

Als projectontwikkelaar is AM al geruime tijd betrokken bij de ontwikkeling van deze locatie en wij zijn verheugd dat de eerste woningen van fase 1 nu zijn opgeleverd. Wij wensen de bewoners heel veel woongenot in hun nieuwe woning. Met veel enthousiasme ontwikkelen wij nu fase 2, een goede mix aan woningen en appartementen, welke goed aansluiten op de gerealiseerde woningen in fase 1.

Heeft u interesse in de nieuwbouw van Schoterkwartier Haarlem?

Heeft u interesse in het huidige danwel toekomstige aanbod? Meld u dan nu aan als geïnteresseerde!